Blog

« Terug

Sonarte Etude

Grote afbeelding BLOG.jpg21 nov

Een bescheiden Hauptwerkorgel voor een bescheiden bedrag. Maar schijn bedriegt, bij dit jongste broertje van de Sonarte-familie. Met de gebruiksvriendelijke Etude biedt Sonarte een maatpak voor de prijs van confectie. Optioneel met drie klavieren!

Een orgel dat in elke huiskamer past, terwijl het amper voor zijn grotere Sonarte-broers onderdoet. Zoiets stond ons voor ogen bij het ontwerpen van de Sonarte Etude. Met dit instrument wil Sonarte de muziekliefhebber met wat minder ruimte en/of een kleiner budget een aantrekkelijk alternatief voor de Montre en Clairon bieden.

De Etude combineert het mooiste van Hauptwerk met het gebruiksgemak van het traditionele elektronische orgel. Voor de relatief kleine vanafprijs (zie onderaan) hebt u een direct bespeelbaar, volwaardig huiskamerorgel, met de onvergelijkbare klanken van Hauptwerk.         

 

Bijzonderheden

Standaard bezit de Etude maar liefst 41 stemmen (exclusief speelhulpen) van werkelijk bestaande pijporgels, verdeeld over twee (optioneel drie) klavieren en pedaal. De hoogwaardige luidsprekers aan de bovenzijde, samen met de subwoofers op kniehoogte voor de diepe bastonen, geven een ruimtelijke geluidsweergave. Zowel bij een groot als bij een klein volume.

De grote schermen die zijn broers hebben, ontbreken bij de Etude. Dit orgel bezit juist twee compacte, heldere displays van elk 7 inch (optioneel 10 inch). Los van de forse ruimtebesparing leveren ze meer overzicht op: in plaats van fraai vormgegeven registerknoppen tonen de aanraakschermpjes praktische druktoetsen (Sonarte Tap).

De duidelijk leesbare, compact bijeengebrachte stemmen besparen u als organist veel zoekwerk tijdens het registreren.

Aanvullingen

Als handgemaakt orgelmeubel laat de Etude zich desgewenst met een veelvoud aan scherp geprijsde opties uitbreiden of aanpassen (zie onderaan). Bijvoorbeeld met een zwelpedaal, een opbergvak in de orgelbank of zelfs een derde klavier (inclusief meubelaanpassingen). Verder kunt u voor 10 inch-schermen kiezen (in plaats van de 7 inch-displays), voor een grotere weergave van de stemmen of het tonen van meer registers.

Voor kleine aanpassingen rekenen wij overigens niets.

Dispositie

Hoofdwerk 1 Hoofdwerk 2  Zwelwerk Pedaal
Prestant  8' Prestant  16' Gedekt  16' Subbas  16'
Holpijp  8' Octaaf  8' Prestant  8' Octaaf  16'
Octaaf  4' Ruispijp  III-IV Baarpijp  8' Octaaf  8'
Roerfluit  4' Cornet  V Roerfluit  8' Octaaf  4'
Quint  2 2/3' Trompet  16' Viola di Gamba  8' Gemshoorn  8'
Octaaf  2' Mixtuur   VIII-X Octaaf  4' Ged. Quint  10 2/3'
Woudfluit  2' Koppel HW-ZW   Openfluit  4' Trompet  8'
Sifflet  1 1/3' Roerquint  2 2/3' Bazuin  16'
Sesquialter  II-IV Nachthoorn  2' Koppel Ped-HW  
Scherp  IV-VI Vox Humana  8' Koppel Ped-ZW  
Dulciaan  16' Terts  1 3/5'
Trompet  8' Cymbel  III
Kromhoorn  8' Clairon  8'
Tremulant HW   Mixtuur  V-VII
Tremulant ZW  

 

Showroom

De vele mogelijkheden van de Sonarte Etude laten zich het eenvoudigst doornemen tijdens uw bezoek aan de Sonarte-showroom in Rotterdam Kralingseveer. Door het orgel zelf te ervaren kunt u immers het beste beslissen wat u van de Etude vindt, en welke aanpassingen u eventueel wenst. Graag nodig ik u daarom uit voor een vrijblijvende afspraak! (Zie Contact en/of Showroom.)

De Sonarte Etude is leverbaar vanaf € 7.900,00

Hebt u een vraag of wilt u de brochure per mail ontvangen? Hier vindt u mijn contactgegevens.

« Terug

Scroll naar boven