Home ›› Hauptwerk Orgels Op Maat

Hauptwerk orgels: alsof u thuis op een wereldberoemd pijporgel speelt

Hauptwerk orgels bezorgen u een ultieme speelervaring. Het softwareprogramma Hauptwerk simuleert de klanken van wereldberoemde pijporgels. Het is een grote wens van iedere orgelliefhebber om daar eindeloos op te kunnen spelen! Bent u geïnteresseerd in een nieuw orgel met Hauptwerk? Of wilt u Hauptwerk op uw huidige orgel aansluiten? Orgelbouwer Wim de Borst van Sonarte is u graag van dienst.

Hauptwerk-orgels-Sonarte-orgels-op-maat.jpg

Waarom Hauptwerk?

De samplesets maken Hauptwerk orgels zo bijzonder. Professionals hebben klanken van vele beroemde orgels pijp voor pijp opgenomen, inclusief de galm. Dit hoort u levensecht terug als u zo’n sampleset gebruikt. En dat in uw huiskamer! Er zijn samplesets van de mooiste orgels ter wereld verkrijgbaar, zoals: het Laurenskerkorgel, het Schnitger-orgel van de Martinikerk, het Orgel van der Stadtkirche in Walterhausen, Silbermann-orgels en nog veel meer.

Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels bestaan uit de volgende 3 zaken:

  • een computersysteem met daarop het Hauptwerkprogramma;
  • een orgel of klavier met MIDI-out aansluiting;
  • een geluidsinstallatie of hoofdtelefoon.   

Hoe werkt het precies? Zodra u een sampleset kiest, deze inlaadt en begint met spelen, worden deze noten vertaald als MIDI-signaal. Dit signaal wordt doorgegeven aan de computer. De computer is als het ware de klankbron, die het signaal doorgeeft aan de geluidskaart. Vervolgens wordt de orgelklank doorgegeven aan de geluidsinstallatie of de hoofdtelefoon. Dit gaat uiteraard zo snel, dat u prima door kunt spelen.

Hauptwerk orgels op maat

De kwaliteit van het geluid hangt af van de kwaliteit van de luidsprekers, de geluidskaart in de computer en de geluidsversterkers.

Hierover kunnen we u alles vertellen. Een interessante bijkomstigheid: u kunt zelf bepalen hoe u de (trek)registers bedient. We kunnen ze installeren op het orgel of op uw computer.

Wat kan Sonarte voor u betekenen?

Sonarte bouwt Hauptwerk orgels op maat, geheel met de hand. We passen ze helemaal aan naar uw behoeften op gebied van materiaal, uitvoering, stijl en kleur. Daarnaast leveren we nieuwe standaardmodellen en gebruikte orgels.

Soorten Hauptwerk orgels van Sonarte

Een mooi voorbeeld van een standaardmodel is de Sonarte Etude Prestige. Dit orgel is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Het orgel beschikt over maar liefst 54 stemmen. Deze zijn afkomstig van daadwerkelijk bestaande pijporgels. De stemmen zijn verdeeld over 3 klavieren en het pedaal. Als u dat wilt kunnen we dit uitbreiden. Hier leest u meer over de Sonarte Etude Prestige.

Wilt u het orgel neerzetten in een kleinere ruimte? Dan is de Sonarte Viola zeer geschikt.

De Sonarte Viola is een klein en compact meubel, waar u prima uw Hauptwerksysteem op kunt installeren. Wilt u eens horen hoe Hauptwerk orgels klinken? Bekijk dan onze multimedia-pagina.  

Hauptwerk orgels op maat door Sonarte

Zelf uw Hauptwerk orgel bouwen?

Sonarte heeft kwalitatief hoogwaardige orgelonderdelen in haar assortiment waarmee u zelf aan de slag kunt. Denk aan klavieren, pedalen, geluidskaarten, speakers, interface, software, hardware en samplesets. Deze onderdelen kunt u bekijken en testen in onze showroom. Zo bouwt u uw eigen, unieke en ideale orgel.

Vragen aan Sonarte?

Mocht u hulp nodig hebben, dan staan we voor u klaar om u te helpen. We denken graag met u mee! Onze showroom en werkplaats bevinden zich in de Evertsenstraat 11 in Capelle aan den IJssel. Via het contactformulier kunt u een afspraak maken. U kunt ons ook bereiken per telefoon: 010 - 30 74 678.

Vragen over Hauptwerk orgels?

Scroll naar boven