Hauptwerk in een notendop

DE PRACHTIGSTE PIJPORGELS VIRTUEEL BESPELEN, DAT KUNT U MET HAUPTWERK.

Sinds begin jaren 90 hebben orgels een midi-aansluiting, waarmee je het orgel met de computer verbindt. Via het softwareprogramma Hauptwerk (Duits voor ‘hoofdwerk’) haalt u het mooie geluid uw huiskamer binnen.

Dit realiseren wij beiden. In een vrijblijvend gesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken. Uw wensen op het gebied van Hauptwerk kunnen wij voor u realiseren!

Interesse? Neem contact op

Hoe werkt het?

Met grote zorg hebben professionals wereldwijd orgelklanken pijp voor pijp opgenomen, inclusief de galm daarvan. Het geluidsfragment per pijp duurt twee tot tien seconden. Dit geluidsfragment heeft een sample.

Hauptwerk samplesets
Wereldwijd zijn er veel samplesets van orgels voor Hauptwerk beschikbaar welke groeien in een snel tempo. Kijk hier of uw favorieten hauptwerk samplesets er bij zitten! Het orgelspelen is een beleving want u hoort de eeuwenoude klanken, uit uw eigen orgel.

U kunt kiezen!
Bij de nieuw- of ombouw van uw orgel kunt u kiezen op welke manier u de registers bedient. Met (trek) registers op het orgel of via het scherm van uw computer. 


Resultaat
Het geluidsresultaat hangt nauw samen met de geluidskaart in uw computer, de geluidsversterkers en de kwaliteit van uw luidsprekers. Het werkgeheugen hangt van de grootte van de samplesets af en het aantal registers.

Hauptwerk onderdelen

Zelf uw orgel bouwen? Wij leveren een ruim assortiment aan orgel onderdelen.

Meer over Hauptwerk onderdelen
Scroll naar boven