• orgelonderdelen
  • specialist in Hauptwerk
  • bekijk en test onderdelen in de showroom

Wil je zelf een orgel bouwen? Sonarte helpt je graag. Wij bieden alle orgelonderdelen waarmee je jouw ideale orgel kunt bouwen. In het bijzonder zijn we specialist in Hauptwerk software en samplesets. In deze blogs zullen we ingaan op de volgende onderwerpen: klavieren, pedalen, audio, elektronica, hardware, computers en samplesets. Samen bouwen we een orgel waar je nooit van hebt durven dromen!

Klavieren voor je orgel: hier kun je ze uitproberen

Een klavier bepaalt in grote mate de speelervaring op je orgel. Wil je graag een zware aanslag of speel je het liefst zo licht mogelijk? Voelt het materiaal van de toetsen prettig aan je vingertoppen? Wat is je budget? Dergelijke vragen zijn belangrijk om te stellen. Sonarte heeft namelijk een divers aanbod aan klavieren met verschillende eigenschappen voor jouw zelfbouworgel.

Welk pedaal past bij jouw orgel? 

Jouw orgel is niet compleet zonder een mooi pedaal. Wel hangt het van je speelstijl en orgel af welk pedaal er het beste bij past. Ben je bijvoorbeeld een smal orgel of een groot orgel aan het bouwen? Hoe lang ben je? Wat past er goed bij de stijl van je orgel? Wij raden je aan met dergelijke zaken rekening te houden. Bij Sonarte hebben we verschillende soorten orgel pedalen die we in dit blog zullen belichten.

Neem contact op

"“Iedere organist is een andere aanslag gewend. Daarom vinden wij het belangrijk een divers aanbod aan klavieren te hebben.”"

Wim de Borst

"“Het installeren en afstellen van audio-onderdelen is soms ingewikkeld. Daarom nemen we dat graag van onze klanten over, als ze dat willen.”"

Wim de Borst

"“Voordat iemand een pedaal uitkiest is het van belang eerst te testen welke het beste past bij zijn of haar wensen. Dat kan in de showroom!""

Wim de Borst

“Met het Sonarte Tap Systeem hoeft een organist tijdens het spelen alleen maar grote, duidelijke knoppen in te drukken op het touchscreen.”

Onderdelen bestellen

Audio. Het allerbelangrijkste onderdeel van jouw zelfbouworgel

De geluidskaart, de speakers, de interface: allemaal cruciale onderdelen van jouw Hauptwerkorgel. “Audio is het allerbelangrijkste onderdeel van een Hauptwerkorgel. Als de audio niet klopt, dan kun je geen plezier hebben in het orgel spelen”, aldus Wim de Borst, eigenaar van Sonarte Orgels.

Alles over software en hardware voor je Hauptwerkorgel

Wil je een Hauptwerkorgel bouwen? Bij Sonarte weten we alles over Hauptwerk software en hardware. Er zijn 3 soorten Hauptwerk software: Free (kun je gratis downloaden), Basic en Advanced. “Welke software geschikt is voor het Hauptwerkorgel van een klant, hangt af van zijn speelwensen. Daarin adviseren we hem graag”, aldus Wim de Borst, eigenaar van Sonarte.

Hauptwerk software en samplesets: speel op jouw favoriete kerkorgel 

Wil je in je woonkamer kunnen spelen op het Laurenskerkorgel? Of heb je liever een orgel uit de kleine kerk in Anloo? Met de Hauptwerk samplesets kan het allemaal. Inmiddels zijn er meer dan honderd samplesets op de markt die allemaal de klanken van een ander orgel nabootsen.

Neem contact op

Recensies

Jacco Versprille

Aan iedereen aan te bevelen!

Dennis Ferrara

The sound in its instruments as well as the craftsmanship; the voicing is very fine indeed!

Barth Put

Een echte vakman. Mooi werk

Hauptwerk software en samplesets: speel op jouw favoriete kerkorgel

orgel_Set.jpg30 aug Wil je in je woonkamer kunnen spelen op het Laurenskerkorgel? Of heb je liever een orgel uit de kleine kerk in Anloo? Met de Hauptwerk samplesets kan het allemaal. Inmiddels zijn er meer dan ... lees verder

Alles over software en hardware voor je Hauptwerkorgel

instalatie_orgel.jpg05 jul Wil je een Hauptwerkorgel bouwen? Bij Sonarte weten we alles over Hauptwerk software en hardware. Er zijn 3 soorten Hauptwerk software: Free (kun je gratis downloaden), Basic en Advanced. “Welke ... lees verder

Orgel-elektronica: dit komt er allemaal bij kijken

elektronica_orgel1.jpg10 mei Een Hauptwerkorgel kan niet zomaar die prachtige klanken produceren. Daar zit zeer geavanceerde elektronica achter. Als je zelf een Hauptwerkorgel wilt bouwen is het belangrijk om hier veel vanaf ... lees verder

Audio. Het allerbelangrijkste onderdeel van jouw zelfbouworgel

audio_speaker_orgel.jpg15 mrt De geluidskaart, de speakers, de interface: allemaal cruciale onderdelen van jouw Hauptwerkorgel. “Audio is het allerbelangrijkste onderdeel van een Hauptwerkorgel. Als de audio niet klopt, dan ... lees verder

Welk pedaal past bij jouw orgel?

klavieren_pedaal.jpg18 jan Jouw orgel is niet compleet zonder een mooi pedaal. Wel hangt het van je speelstijl en orgel af welk pedaal er het beste bij past. Ben je bijvoorbeeld een smal orgel of een groot orgel aan het ... lees verder

Klavieren voor je orgel: hier kun je ze uitproberen

klavieren_spelen.jpg23 nov Een klavier bepaalt in grote mate de speelervaring op je orgel. Wil je graag een zware aanslag of speel je het liefst zo licht mogelijk? Voelt het materiaal van de toetsen prettig aan je ... lees verder
Scroll naar boven